Kenija – KII AB kava v zrnju (200 g)

10,40 

Diego Bermudez je pravi kmet inovacij, ki uporablja izključno znanstveni pristop. Med prvimi v Kolumbiji je začel eksperimentirati s postopki fermentacije z dodajanjem različnih vrst mikroorganizmov in kvasovk.

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Opis

To serijo AB so skupaj pridelali mali pridelovalci, ki pripadajo Kmetijski zadrugi Rung’eto (Rung’eto Farmers Cooperative Society – FCS). Združenje FCS, ki je bilo ustanovljeno leta 1976, trenutno zastopa 1 214 malih kmetov, ki imajo v povprečju manj kot 0,5 hektarja površin za kavo. Kmetje v tej regiji so kavo prvič posadili leta 1953, od takrat pa je kava postala glavna denarna kultura na tem območju. Tovarna Kii je eden od treh mokrih mlinov v lasti in upravljanju podjetja Rung’eto FCS in je bila zgrajena leta 1995.

Te kmetije imajo razgled na znamenito selitveno pot slonov, ki povezuje gozd Aberdare in goro Kenija. Poleg slonov so na tem območju tudi številne druge divje živali, kot so bivoli, antilope in opice. Te in številne druge živali pogosto pridejo na kmetije, kjer se pasejo na travnikih ali žvečijo sladke kavne češnje.

KII AB

The FCS is managed by a democratically elected board of 7 members, each of whom serve as a representative of a particular catchment area. Additionally, the FCS provides employment for 25 permanent members of staff, headed by the Secretary Manager, who oversees the day-to-day running of the FCS under the board’s supervision.

The producers, despite their small size, pay stringent attention to cultivation methods and regularly apply compost and farmyard manure to ensure soil fertility. Inorganic fertilisers are applied less frequently, though are often necessary throughout the year.

Priprava

Kavo lahko pripravimo na poljuben način; v AeroPress, Brikka, French press itn. Najpogosteje se ljudje odločijo za pripravo turške kave. Več o pravilnem postopku priprave si lahko ogledate na spodnjem videu (European Coffee Trip):

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Dodatne informacije

Teža200 g
Kmetija

Kii

Poreklo

Kenija

Višina

1300-1900

Sorta

SL28, SL34

Procesiranje

Mokro

Regija

Okrožje Kirinyaga East, oddelek Gichugu

Okušalne note

🧃, 💐, 🍅

Neto teža

200g

Kenija – KII AB kava v zrnju (200 g)
10,40