Gvatemala – El Zapote kava v zrnu
Ta kava je za tiste, ki imajo radi temno pražene s pridihom citrusov.
Opis
El Zapote je precej oddaljena Finca, v majhni regiji z imenom Agua Dulce, Cuilco, blizu meje z Mehiko, ki predstavlja eno najpomembnejših kavnih con v Huehuetenangu, znano kot Highland Huehue (348 km od mesta Guatemala). Zelo daleč je, približno uro in pol od mesta Huehuetenango, ali pa se vsaj tam začne makadamska pot. Od tam je še dve uri in pol do mesta Agua Dulce blizu mehiške meje.
El Zapote y Anexos zdaj obsega 80 (ha) nasadov kave različnih sort: (40 %) Red Catuaí, (25 %) Rdeča Caturra, ostalo pa so Rdeči Bourbon, Rumeni Catuaí, Villa Sarchí, Gesha in A-14.
Družina Perez uporablja organske materiale iz gozda za gnojenje tal in kaskaro za kompost. Za recikliranje vode iz procesa pranja jo obdelajo s kalcijevim hidroksidom, da postane Ph vode manj kisla. Uporaba kalcijevega hidroksida je dober primer načina proizvodnje kave družine Perez: povezovanje znanja prednikov z novimi tehnikami. Kalcijev hidroksid ali “cal” so uporabljali Indijanci, predvsem pri kuhanju maisa, da bi bil bolj okusen in lažje prebavljiv.
Dodatne informacije
Teža | 200 g |
---|---|
Poreklo | Guatemala |
Regija | Huehuetenango |
Kmetija | Hernan Perez |
Višina | 1700-1800m |
Sorta | Bourbon |
Procesiranje | Mokro |
Okušalne note | 🍫, 🍊 |
Neto teža | 200g |