Kostarika – Hacienda Candelaria kava v zrnu

Privoščite si odlično, sveže-praženo kavo v zrnju ljubljanske mikro pražarne. Hiter, enostaven in varen nakup. Naročila odpošljemo še isti dan.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

Sveže-pražena kava v zrnju Hacienda Candelaria iz Kostarike vas bo navdušila z bogatim okusom in močno kavno kremo. Zaradi nekoliko močnejšega profila praženja je primerna tudi za mlečne napitke, na primer kavo z mlekom ali macchiato. V kombinaciji z mlekom vam bo namreč v ustih pustila prijeten pookus oreščkov in temnega kakava.

Ljudje

Hacienda Candelaria leži približno 50 km severozahodno od San Joseja, v bližini mesta Palmares v Alajueli v Zahodni dolini. 60 hektarjev veliko posestvo je leta 1965 ustanovil Otto Kloeti in še danes ga upravlja družinsko podjetje.

V zadnjem desetletju se je pojavilo veliko gibanje kmetov, ki so opustili tradicionalni način dostave češenj v lokalno zadrugo, temveč predelujejo lastno kavo in iščejo izvozne trge. Med vožnjo po regijah, kot sta Tarrazu ali West-Valley, je ob cesti veliko novih mikro mlinov. Družba Hacienda Candelaria se zdi odličen primer uspešnega doseganja te točke, kar je posledica ukrepa, ki so ga sprejeli pred časom. Družina in posestvo sta zelo vključena v lokalno skupnost in sta med drugim sponzorirala šolo in nogometno igrišče.

Izdelek

Družinsko posestvo Hacienda Candelaria se usmerja v predelavo visoke kakovosti. V lastnem mlinu sprejemajo češnje, perejo in sušijo kavo. Z lastnim nadzorovanim postopkom lahko zagotovijo zelo konsistentno skodelico. Kot glavno klasično kavo iz Kostarike smo izbrali kavo Caturra visoke gostote, ki jo pridelujejo na kmetiji. Izbira gostote prispeva k sladkosti, pa tudi k zelo potrebnemu roku trajanja za fiksne serije. Poleg tega smo letos dodali še mikrolot Semi-washed, ki se ponaša z izjemno sadno skodelico!

Planet

Ljudje, ki obiščejo Kostariko, so pogosto veselo presenečeni nad bogastvom narave in spoštovanjem živalskega sveta. Številne kmetije, kot je Hacienda Candelaria, se zavzemajo za trajnostno pridelavo visokokakovostne kave. Na kmetiji je veliko sekundarnega deževnega gozda, velikih dreves, ki zagotavljajo senco in omejujejo število neposrednih sončnih ur za kavne rastline.

Priprava

Kavo lahko pripravimo na poljuben način; v AeroPress, Brikka, French press itn. Najpogosteje se ljudje odločijo za pripravo turške kave. Več o pravilnem postopku priprave si lahko ogledate na spodnjem videu (European Coffee Trip):

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Costa Rica

Regija

WestValley

Kmetija

Hacienda Candelaria

Višina

1400-1700m

Sorta

Caturra

Procesiranje

Mokro

Okušalne note

🌰, 🍬

Neto teža

200g

sl_SI