🚚 Gratis dostava v Sloveniji ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREE na blagajni. 🚚

Brazilija-Raoni Tropical (200g)

10,00 

Raoni Tropical vas bo navdušila z značilnimi okusi karamele, rdečega sadja, jagode in dolgotrajno citronsko kislino.

Opis

O družini Barbosa
Čeprav je Cerrado Mineiro ena najmlajših brazilskih regij za pridelavo kave, se številni njeni najbolj znani pridelovalci s kavo ukvarjajo že dlje, kot ta regija uradno obstaja. Med njimi je tudi družina Barbosa, zmagovalci pokala odličnosti iz leta 2021.

Podjetje sega v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Danilov praded Elias Barbosa je tradicijo proizvodnje kave prenesel na svojega sina Claudia Barboso de Paulo, ki jo je kasneje prenesel na Jaira Barboso de Paulo.
Danilo Barbosa, sedanji vodja podjetja, sodeluje z naslednjo generacijo, sinovoma Vitorjem Marcelom in Sergiom Ricardom. V posel s kavo je vključena celotna družina, zato je pisarna videti kot velik dom, kjer si vsi delijo iste sanje o trajnostni pridelavi najboljše kave.

Danilo je kavo v Cerradu prvič obiral že leta 1979. Uspešen pridelek ga je spodbudil, da je začel več vlagati v dejavnost proizvodnje kave, raziskovati okolico in uporabljati najnovejšo tehnologijo. Sedanja pridelovalna površina znaša 490 hektarjev, na katerih pridelujejo kavo z mislijo na trajnostni razvoj.

Družina Barbosa je že večkrat pokazala skrb za okolje in narava je bila vedno del njihovega programa. Danes imajo kmetije DBarbosa več kot 186 hektarjev narave v obliki rezervatov. Družina raziskuje tudi možnosti za certificiranje svojih posestev, da bi se naučila več o tem, kako ohraniti okolje in pridelati 100-odstotno trajnostno kavo.

Družina si prizadeva proizvajati najboljšo možno kavo. Večina kave DBarbosa je predelana naravno, na voljo pa je tudi oprana in poloprana kava. Kava se suši na betonskih terasah, družina pa je zgradila tudi dvignjene grede, kjer sušijo svoje najboljše partije.

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Brazilija

Kmetija

Dbarbosa Coffee, Fazenda Cachoeira

Višina

840m – 1140 m

Sorta

rdec catuai

Procesiranje

Naravno, Anaerobicno

Regija

Cerrado Mineiro

Okušalne note

jagoda, karamel, rdeca sadja

Neto teža

200g

Brazilija-Raoni Tropical (200g)
10,00