🚚 Gratis dostava ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREE na blagajni. 🚚

Indonezija Asman Arianto Co-Op 200g

11,00 

Indonezija ima dolgo zgodovino pridelave kave, vendar so bile njihove kave v zadnjem času na trgu specialnih kavarn spregledane.

Opis

Skoraj vse kmetije na Sumatri so majhne. V povprečju so velike od 0,5 do 2,5 hektarja. Kava je običajno glavni denarni pridelek kmetov, vendar jih večina poleg zelenjave, koruze in sadja prideluje tudi drevesa. Ti medvrstni pridelki predstavljajo pomemben del letne prehrane družine.

Poleg gojenja kave kot denarnega pridelka mnogi mali kmetje delajo tudi kot najeti delavci na bližnjih plantažah čaja. Čaj je prav tako velik pridelek na tem območju. Večji nasadi čaja so pogosto v bližini kavarn. Ko je žetev kave končana, gredo pridelovalci kave tja in poberejo liste s pogodbenim delom.

Češnje so ročno obrane na kmetijah članov. Po dostavi v zadružni mokri mlin se češnje strogo selekcionirajo. Češnje se nato zmeljejo s pomočjo diska za raztapljanje. Fižol se 12 ur mokro fermentira in nato 24 ur namaka v čisti vodi. Fižol se posuši na dvignjenih gredah in pokritih terasah.

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Indonesija

Kmetija

Coletivo, Asman Arianto

Višina

1500-1700

Sorta

Abyssinia, Ateng, Gayo, Timtim

Procesiranje

Anaerobicno

Regija

Provinca Aceh, Severna Sumatra

Okušalne note

jagodičevje, vino, temna čokolada

Neto teža

200g

Indonezija Asman Arianto Co-Op 200g
11,00