Indonezija Asman Arianto Co-Op 200g
Indonezija ima dolgo zgodovino pridelave kave, vendar so bile njihove kave v zadnjem času na trgu specialnih kavarn spregledane.
Opis
Skoraj vse kmetije na Sumatri so majhne. V povprečju so velike od 0,5 do 2,5 hektarja. Kava je običajno glavni denarni pridelek kmetov, vendar jih večina poleg zelenjave, koruze in sadja prideluje tudi drevesa. Ti medvrstni pridelki predstavljajo pomemben del letne prehrane družine.
Poleg gojenja kave kot denarnega pridelka mnogi mali kmetje delajo tudi kot najeti delavci na bližnjih plantažah čaja. Čaj je prav tako velik pridelek na tem območju. Večji nasadi čaja so pogosto v bližini kavarn. Ko je žetev kave končana, gredo pridelovalci kave tja in poberejo liste s pogodbenim delom.
Češnje so ročno obrane na kmetijah članov. Po dostavi v zadružni mokri mlin se češnje strogo selekcionirajo. Češnje se nato zmeljejo s pomočjo diska za raztapljanje. Fižol se 12 ur mokro fermentira in nato 24 ur namaka v čisti vodi. Fižol se posuši na dvignjenih gredah in pokritih terasah.
Dodatne podrobnosti
Teža | 200 g |
---|---|
Poreklo | Indonesija |
Kmetija | Coletivo, Asman Arianto |
Višina | 1500-1700 |
Sorta | Abyssinia, Ateng, Gayo, Timtim |
Procesiranje | Anaerobicno |
Regija | Provinca Aceh, Severna Sumatra |
Okušalne note | jagodičevje, vino, temna čokolada |
Neto teža | 200g |