Kenija KII AA v zrnju, 200 g
To serijo AA so skupaj pridelali mali pridelovalci, ki pripadajo Kmetijski zadrugi Rung’eto (Rung’eto Farmers Cooperative Society – FCS). Združenje FCS, ki je bilo ustanovljeno leta 1976, trenutno zastopa 1 214 malih kmetov, ki imajo v povprečju manj kot 0,5 hektarja površin za kavo. Kmetje v tej regiji so kavo prvič posadili leta 1953, od takrat pa je kava postala glavna denarna kultura na tem območju. Tovarna Kii je eden od treh mokrih mlinov v lasti in upravljanju podjetja Rung’eto FCS in je bila zgrajena leta 1995.
Opis
To serijo AA so skupaj pridelali mali pridelovalci, ki pripadajo Kmetijski zadrugi Rung’eto (Rung’eto Farmers Cooperative Society – FCS). Združenje FCS, ki je bilo ustanovljeno leta 1976, trenutno zastopa 1 214 malih kmetov, ki imajo v povprečju manj kot 0,5 hektarja površin za kavo. Kmetje v tej regiji so kavo prvič posadili leta 1953, od takrat pa je kava postala glavna denarna kultura na tem območju. Tovarna Kii je eden od treh mokrih mlinov v lasti in upravljanju podjetja Rung’eto FCS in je bila zgrajena leta 1995.
Te kmetije imajo razgled na znamenito selitveno pot slonov, ki povezuje gozd Aberdare in goro Kenija. Poleg slonov so na tem območju tudi številne druge divje živali, kot so bivoli, antilope in opice. Te in številne druge živali pogosto pridejo na kmetije, kjer se pasejo na travnikih ali žvečijo sladke kavne češnje.
KII AA
FCS upravlja demokratično izvoljen odbor sedmih članov, od katerih je vsak predstavnik določenega območja. Poleg tega je v FCS zaposlenih 25 stalnih uslužbencev, ki jih vodi tajnik, ki pod nadzorom upravnega odbora skrbi za vsakodnevno delovanje FCS.
Proizvajalci kljub svoji majhnosti strogo pazijo na načine pridelave ter redno uporabljajo kompost in hlevski gnoj za zagotavljanje rodovitnosti tal. Anorganska gnojila se uporabljajo redkeje, čeprav so pogosto potrebna skozi vse leto.
Priprava
Kavo lahko pripravimo na poljuben način; v AeroPress, Brikka, French press itn. Najpogosteje se ljudje odločijo za pripravo turške kave. Več o pravilnem postopku priprave si lahko ogledate na spodnjem videu (European Coffee Trip):
Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!
Dodatne podrobnosti
Teža | 200 g |
---|---|
Kmetija | Kii |
Poreklo | Kenija |
Višina | 1300-1900 |
Sorta | SL28, SL34 |
Procesiranje | Mokro |
Regija | Okrožje Kirinyaga East, oddelek Gichugu |
Okušalne note | ????, ????, ???? |
Neto teža | 200g |