Kolombija Campo Hermoso – Edwin Noreña 200
Kava
Češnje se obirajo, ko vsebnost sladkorja preseže 24 Brix, nato pa se za pet ur namočijo v vodo. Začetna karbonska maceracija traja 96 ur. Kava se zdrobi in pusti 100 % sluzi za drugo 48-urno anaerobno fermentacijo, pri kateri se vsakih 24 ur vrti mešanica grozdja Isabelina Mossto, vinskega kvasa, aminokislin in glukoze. Kava se 24 dni suši na soncu na afriških posteljah, pokritih s posebno senčno tkanino, dokler vlažnost ne doseže 10,5 %. Po osemdnevni stabilizaciji vlažnosti v skladišču se kava shrani v vrečke za zrnje.
Opis
Projekt
Finca Campo Hermoso (1750-1900 m.n.v.) v Circasii, Quindio, Kolumbija, je 25 hektarjev velika kmetija, znana po edinstvenih eksperimentalnih kavah Bourbon in Caturra. Kmetija, ki jo vodi Edwin Noreña, kmet četrte generacije in inovator na področju kave, proizvaja izjemne in prepoznavne profile. Razvil je edinstveno tehniko kofermentacije, ki jo je navdihnila industrija kraft piva. Z dodajanjem sestavin, kot so hmelj in dehidrirano sadje, v fermentacijske posode Edwin ustvarja značilne okuse, ki dopolnjujejo naravni proces fermentacije. S to tehniko, ki vključuje dve 72-urni fermentaciji in skrbno izbiro češenj, se ustvarijo izredno značilni profili.
Dodatne podrobnosti
Teža | 200 g |
---|---|
Poreklo | Kolombija |
Kmetija | Edwin Noreña |
Višina | 1820m |
Sorta | Castillo, Caturra, Colombia |
Procesiranje | honey, karbonska maceracija |
Regija | Huilla, Isnos |
Okušalne note | Grozdni sok, propolis, bezeg |
Neto teža | 200g |