Kolombija Namuna-Inza v zrnju, 200 g
11,00 €
Ti mali pridelovalci delajo na zemljiščih, velikih od 1,8 do 2 ha, in pridelujejo kavo do nadmorske višine 2100 m. Kmetije so zasajene s caturro, typico, bourbonom, tabijem, castillom in nekaj rožnatega bourbona. Tradicionalno je kava popolnoma oprana in ko je kava pobrana, jo zmehčajo in fermentirajo 20-40 ur, odvisno od lokalnega okolja. Po tem se kava spere in odstrani morebitna nezrela kava, nato pa se suši od 8 do 15 dni, odvisno od vremena, v paraboličnih sušilnikih.
Opis
Občina Inza v Cauci je območje, ki leži visoko na kolumbijski planoti, imenovani “Macizo Colombiano”. To območje je idealno za gojenje posebne kave, saj nadmorska višina dosega več kot 2000 metrov. Inza je znan predvsem po svoji avtohtoni zgodovini in kavi. Njegova zgodovina sega v leto 1577, ko je Španec Sancho Garcaa de Espino ustanovil taborišče na današnjem mestu Inza. Leta 1737 so jezuiti zgradili cerkev in od takrat je celotno mesto začelo rasti z ulicami in hišami; kolumbijska vlada ga je leta 1907 priznala kot občino.
Združenje Asorcafe je bilo ustanovljeno 11. julija 2003 v mestu Pedegral v pokrajini Inza in trenutno šteje 290 članov.Združenje je bilo ustanovljeno z namenom pomagati tem proizvajalcem, da se organizirajo za prodajo svoje kave kot specialitete, hkrati pa zagotoviti okvir in strukturo za njihovo nadaljnje izobraževanje in napredovanje za izboljšanje gospodarskih in socialnih razmer zanje, njihove družine in njihovo skupnost.
Ti mali pridelovalci delajo na zemljiščih, velikih od 1,8 do 2 ha, in pridelujejo kavo do nadmorske višine 2100 m. Kmetije so zasajene s caturro, typico, bourbonom, tabijem, castillom in nekaj rožnatega bourbona. Tradicionalno je kava popolnoma oprana in ko je kava pobrana, jo zmehčajo in fermentirajo 20-40 ur, odvisno od lokalnega okolja. Po tem se kava spere in odstrani morebitna nezrela kava, nato pa se suši od 8 do 15 dni, odvisno od vremena, v paraboličnih sušilnikih.
Naši partnerji Siruma v Kolumbiji so letos začeli sodelovati z ASORCAFE po vzpostavitvi začetne povezave z njimi. Te kave so bile pridelane in dostavljene konec junija in julija 2021. Asorcafe dostavi vzorce v Sirumo, kjer jih vržejo v skodelice in ocenijo njihovo kakovost v skodelicah ter zagotovijo, da fizične specifikacije ustrezajo našim standardom za vlago, izkoristek in kakovost skodelic. Po tem je kava dostavljena v Sirumino skladišče v Manizalesu in Asorcafe je takoj plačal za kavo.
Dodatne podrobnosti
Teža | 200 g |
---|---|
Kmetija | Namuna |
Poreklo | Kolombija |
Višina | 1500-2100 |
Sorta | Bourbon, Castillo, Caturra |
Procesiranje | Mokro |
Regija | Inzá, Cauca |
Okušalne note | crni kaj, nektarina, rdeca sadja |
Neto teža | 200g |