🚚 Gratis dostava v Sloveniji ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREE na blagajni. 🚚

Kolumbija – Inzá Cauca v zrnju, 200 g

Ste se kdaj vprašali, kako uspeh doseže malega kmeta?

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

Občina Inzá leži na robu departmaja Cauca, meji na mesti Tolima in Huila ter se na zahodu razprostira nad Tihim oceanom. Regija leži na “Macizo Colombiano” (Kolumbijski planoti), ki obdaja visoke vrhove Tolime in Huile, in je pomemben vir vode in divjih živali, poleg tega pa je tudi najboljše območje za gojenje kave.

To kavo je pridelalo 52 malih pridelovalcev kave iz sosednjih občin Pedregal in San Antonio. Vsak dostavljeni mikrolot je bil kupljen in rezerviran, ker je dobil 85 točk ali več v skupnostnem laboratoriju za kupiranje, ki ga financirajo Mercanta Exporting Partners, Pergamino, s sedežem v departmaju Antioquia. Zaradi teh strogih standardov so za izvoz na voljo zelo omejene količine te izjemne mešanice 70 % in več Caturra in približno 30 % Variedad Colombia.

Nasilna preteklost Cauce z veliko prisotnostjo gverilcev FARC je v preteklosti preprečevala, da bi se FNC (odličen kolumbijski nacionalni odbor za kavo) in izvozniki, ki se osredotočajo na specialitete, uveljavili v regiji. Z zmanjšanjem nasilja so pridelovalci v regiji pridobili večji dostop do trgov kakovosti, pri čemer niso izkoristili le čudovitih pogojev za gojenje kave v regiji, temveč tudi gospodarski vir, ki ga prinašajo bližnje turistične destinacije (na primer Parque Nacional Arqueológico de Tierradentro, ki je na seznamu svetovne dediščine).

Priprava

Kavo lahko pripravimo na poljuben način; v AeroPress, Brikka, French press itn. Najpogosteje se ljudje odločijo za pripravo turške kave. Več o pravilnem postopku priprave si lahko ogledate na spodnjem videu (European Coffee Trip):

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Kolombija

Regija

Inzá, Cauca

Kmetija

Inzá Cauca Mali kmetje

Višina

1700-1800m

Sorta

Castillo, Colombia, Tabi

Procesiranje

Mokro

Okušalne note

????, ????, ????

Neto teža

200g