🚚 Gratis dostava ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREE na blagajni. 🚚

Kolumbija – Las Perlitas v zrnju, 200 g

10,40 

Ste se kdaj vprašali, kako uspeh doseže malega kmeta?

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Opis

Ste se kdaj vprašali, kako uspeh doseže malega kmeta?

Med glavnimi težavami malih pridelovalcev kave sta omejena velikost kmetij in pomanjkanje zmogljivosti. Kolumbijski kmetje imajo običajno 1 do 2 hektarja za pridelavo kave, zato nimajo dovolj možnosti za eksperimentiranje in inovacije. Zato kmetje pogosto ne morejo sami pridelati dovolj velike količine, da bi proizvedli eno kmetijsko serijo, primerno za izvoz. Kljub temu je njihova kava lahko zelo kakovostna in ima kompleksen profil, ki predstavlja trdo delo in predanost kmeta.

Ljudje

Las Perlitas predstavlja različne majhne partije s kmetij iz vseh naših glavnih regij: Huila, Antioquia in Nariño. Te kmetije so običajno na nadmorski višini od 1.600 do 2.100 m nadmorske višine, na katerih se osredotočamo na gojenje kakovostnih sort. Za kavo, ki prispeva k seriji Las Perlitas, stojijo majhni kmetje, ki so zavezani k pridelavi visokokakovostne kave z eksperimentiranjem in nenehnim izboljševanjem.

Izdelek

Različne sadne okuse naših posebnih serij ustvarjamo z različnimi spremenljivkami pred, med in po postopku fermentacije, kot so čistoča, temperatura, velikost serije, čas fermentacije in izbira med suho ali mokro fermentacijo ter vedno več dodajanja mikroorganizmov. Čas, ki ga naša kava preživi v rezervoarjih in na sušilnih mizah, je običajno veliko daljši kot pri komercialni kavi, vendar se razlikuje od kmeta do kmeta, saj so pomembni podnebni vplivi in logistična vprašanja. V povprečju kava Las Perlitas fermentira od 24 do 48 ur, včasih pa tudi do 72 ur in več! Čas sušenja je približno 7-14 dni.

Planet

Naše postaje so strateško razporejene v čudovitih regijah Huila, Nariño in Antioquia. Te dostopne točke so bistvenega pomena tako za izgradnjo široke mreže malih kmetov kot tudi za to, da dobijo povratne informacije o svoji kavi in se seznanijo z novimi praksami.

Priprava

Kavo lahko pripravimo na poljuben način; v AeroPress, Brikka, French press itn. Najpogosteje se ljudje odločijo za pripravo turške kave. Več o pravilnem postopku priprave si lahko ogledate na spodnjem videu (European Coffee Trip):

Da največ dobite iz arabica kave, mi proporočajmo da vzamete v zrnju!

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Kolombija

Regija

Huilla

Kmetija

Coletivo

Višina

1700-1800m

Sorta

Bourbon, Catuai, Caturra, Geisha

Procesiranje

Mokro

Okušalne note

????, ????, ????, ????

Neto teža

200g