🚚 Gratis dostava v Sloveniji ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREE na blagajni. 🚚

Brazilija Coletivo v zrnju, 200 g

8,60 

Kava Coletivo izvira iz najvišje ležečega območja za gojenje kave v Braziliji, gorovja Caparao.

Opis

Kava Coletivo izvira iz najvišje ležečega območja za gojenje kave v Braziliji, gorovja Caparao.

Ta mikroregija obdaja brazilski nacionalni park, ki se razprostira okoli tretje najvišje brazilske gore Pico de Bandeira (2892 masl). Regijo opredeljujejo majhne družinske kmetije, tradicionalni pristop k pridelavi kave in vrhunska kakovost kave z edinstveno aromo. Ime Caparao izvira iz jezika indijanskega plemena Tupi in ga je mogoče dobesedno prevesti v: voda, ki valja kamenje. In res, gora Caparao je polna kristalnih vodnih izvirov, ki skrbijo za ustrezno zalivanje naših kav. Ker je del narodnega parka, so vse kmetijske metode usklajene z naravo.

Kava Coletivo se prideluje na nadmorskih višinah med 1000 in 1300 masl. Sorte, ki se uporabljajo za pridelavo te kave, so med najbolj kakovostnimi zrni Arabica, ki so na voljo: Rumeni in rdeči Bourbon ter rumeni in rdeči Catuai. Vsa kava je ročno selektivno obrana avgusta 2021 v najbolj zreli fazi plodov, da se zagotovi sladkost. Kava se nato tri do štiri tedne suši po tradicionalni naravni metodi na dvignjenih posteljah ali na cementnih terasah.

Ko dosežejo želeno vlažnost, so kavne češnje za dva meseca hermetično zapakirali, da bi poenotili njene okuse in stabilizirali njeno vodno aktivnost. Nato so češnje odstranili in jih uporabili za gnojenje zemlje, kavna zrna pa so poslali v koprsko pristanišče. Kot lahko vidite, namesto velikih homogenih strojno obranih velikih lotov edinstven senzorični profil kave Coletivo nastane s kombiniranjem manjših lotov.

Tako kava Coletivo ponosno odraža terroir gorske mikroregije Caparao. S spoštovanjem do narave in z eleganco v skodelici. Čist in stabilen senzorični profil s srednjim telesom, ko se v ustih spomni na karamelo in oreščke ter med. Pri lažji praženosti se bolj živo čuti kompleksnost njegovih okusov in pridih citronske kisline. Če se odločite za temnejše praženje, boste ustvarili močnejše telo, ki ga spremlja bogat čokoladni okus.

Coletivo je primeren zlasti za espresso in turško ekstrakcijo, če je pražen svetlejši, pa tudi kot filter kava.

Dodatne informacije

Teža200 g
Poreklo

Brazilija

Kmetija

Coletivo

Višina

1000m, 1241m

Procesiranje

Naravno

Sorta

Bourbon, Catuai

Okušalne note

????, ????, ????

Neto teža

200g

Kava v zrnju
Brazilija Coletivo v zrnju, 200 g
8,60