🚚 Gratis dostava v Sloveniji ob nakupu 2 ali več vrečk kave z uporabo kode FREESLO na blagajni. 🚚

Kolombija Finca La Loma, Rodrigo Sánchez 200g

22,00 

Rodrigo Sánchez in njegove kave iz Finca La Loma so prejeli številne nagrade za edinstvene sorte in metode predelave, ki jih uporablja. Zlahka je razumeti, zakaj je dobil toliko nagrad.

Opis

Rodrigova strast do raziskovanja je to omogočila. Začelo se je leta 2016, ko je črpal navdih pri pridelavi vina, kjer je videl, da ima grozdje, fermentirano v hladnejših okoljih, bolj zaželene cvetlične in sadne note. Svoje poskuse je začel z zamrzovanjem kavne kaše. Zamrzovalnik je popolnoma ustavil fermentacijo in uničil zarodek, zato se je kava zelo hitro postarala. Vendar pa Rodrigo ni odnehal, ker je opazil, da je na profilu slutiti zaželene sadne in cvetlične note, in vedel je, da je na pravi poti. Rodrigo je nadaljeval z eksperimentiranjem z različnimi temperaturami in tudi razširil obseg svojega projekta na stopinje Brix (vsebnost sladkorja) in različne sorte kave, dokler ni našel točno prave kombinacije.

Češnja je selektivno ročno obirana in predelana na kmetiji. Delavci so usposobljeni za obiranje češenj pri 25 stopinjah Brixa ali več. Ko so češnje pobrane, jih lebdijo in vizualno sortirajo, da odstranijo morebitne premalo zrele ali poškodovane češnje. Samo najboljše češnje se olupijo in predelajo po tej metodi. Kavo damo v vrečke GrainPro. Zaprte vrečke postavimo v industrijski hladilnik za fermentacijo pri 10 do 14 stopinjah Celzija 76 ur. Nizke temperature upočasnijo aktivnost mikrobov in omogočijo počasnejšo fermentacijo. Po fermentaciji se pergament opere v čisti vodi in položi na neposredno sončno svetlobo na parabolična ležišča. Pergament sušimo na neposredni sončni svetlobi 1 do 2 dni, preden ga prestavimo na dvignjena ležišča v senci. Pergament pogosto grabimo, da zagotovimo enakomerno sušenje. Traja približno 20 do 25 dni, da se pergament posuši.

Sidra je križanec med Typico in Bourbonom, ki so ga odkrili v Ekvadorju. Natančen izvor imena Sidra je nejasen, vendar mnogi mislijo, da je morda poimenovana po pijači, jabolčniku, zaradi njegovega sadnega in vinskega profila. Po videzu je Sidra podobna Bourbonu z dobro definiranimi, nagnjenimi vejami, dobrimi terciarnimi vejami in zelenimi popki. Sidra je visokorodna z dobro velikostjo semena in vrhunskim kakovostnim potencialom.

Dodatne podrobnosti

Teža200 g
Poreklo

Kolombija

Kmetija

Finca La Loma

Višina

1650m

Sorta

Sidra

Procesiranje

Hladno Mokro 76h

Regija

Huilla, Agua Negra, Pitalito

Okušalne note

limeta, meta, janež, zelišča

Neto teža

200g

Kolombija Finca La Loma, Rodrigo Sánchez 200g
22,00