Etiopija – Sidamo Bensa v zrnju, 200 g
Pridelovalci iz Kerama, ki živijo visoko v čudovitem gorovju Bombe, so kot pridelovalci povezani z našim etiopskim partnerjem Daye Bensa. Skupino pridelovalcev sestavlja približno 1500 pridelovalcev v različnih delih gorovja. Pridelovalci dostavljajo svojo kavo na pralno postajo Daye Bensa Keramo.
Opis
Ljudje
Pridelovalci iz Kerama, ki živijo visoko v čudovitem gorovju Bombe, so kot pridelovalci povezani z našim etiopskim partnerjem Daye Bensa. Skupino pridelovalcev sestavlja približno 1500 pridelovalcev v različnih delih gorovja. Pridelovalci dostavljajo svojo kavo na pralno postajo Daye Bensa Keramo.
Češnje Keramo se predelajo v pralnici Keramo. Keramo in Hamasho sta naši najvišje ležeči kavi iz Etiopije, saj se nahajata na nadmorski višini 2360 metrov. Zrna so zelo gosta, z veliko koncentracijo manjših velikosti zrn (večina zrn ima velikost 13-14). To odraža počasno zorenje na višjih nadmorskih višinah.
Oprana zrna Keramo se tradicionalno mokro fermentirajo 36 do 72 ur, nato pa se sušijo na afriških posteljah s čisto plastično mrežo in folijo približno 9 do 12 dni do približno 10-odstotne vlažnosti na močnem soncu. Ležišča so pokrita, da se prepreči prekomerno sušenje.
Natural Keramo je izdelan iz dobro izbranih zrelih češenj. Češnje se ob sprejemu splavi, da se odstranijo vse manj kakovostne češnje, nato se 14 do 18 dni sušijo na afriških posteljah. Češnje se lokalno olupijo v nesortirana naravna zrna, ki se nato prepeljejo v Addis, kjer se dokončno sortirajo.
Dodatne podrobnosti
Teža | 200 g |
---|---|
Poreklo | Etiopija |
Kmetija | Keramo |
Višina | 2260m-2360m |
Sorta | JARC 74112 |
Procesiranje | Naravno |
Regija | Sidama Bensa |
Okušalne note | ????, ????, ???? |
Neto teža | 200g |